Foto-album Ridderbuurt nr. 13

's Lands Welvaren- 1 - 1a - 2 - 3 - 4 - 6 - 7 - 9/11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21- 23 - 22 - 24 - 25 - 27 - 27a - de vaart - 29 - 33 - 35 - 37 - 39 -zondagschool - 43 - 45 - 47 - 49 - 51 - 53 - 55 - 55a - 57 - 57a - 59 - 61 - 63 - 65 - 67 - 69 - 73 - 75 - 77 - 79 - 79A- 81 - 83 -"het grote bos" - 85 - 87 - bijzondere gebeurtenissen - de vooruitgang - diversen


<<vorige de bewoners

Ridderbuurt 13 voor WO2 met... (bron: Jacob den Hertog)

Jacob, Margo, Piet en Geertje den Hertog (bron: Jacob den Hertog)

Cathrientje Wassenaar? op bezoek op nr. 13 bij den Hertog. Blik op het boenhok. Het raam rechts is later een deur geworden (bron foto: Gerrit Vos)

Margo en Geertje en Piet of Jacob den Hertog. Op "Dolle Dinsdag" werd de houten brug vervangen voor een stenen brug. (1944) (bron: fam. den Hertog)

De klompen worden gewit en de kuipen geschrobt door...?
(bron: Adrie den Hertog)

Piet en Jacob den Hertog (bron: Jacob den Hertog)

Jacob, Piet (links naast de fiets) en Geertje den Hertog nemen afscheid van hun bezoek (Jacob van Machiel den Hertog en zijn vrouw Janny) (bron: fam. den Hertog)

Zomer 1943, Margo en Geertje den Hertog steken het hooi op de hooizolder van "de andere stal". Piet zit verscholen achter het hooi.
(bron: fam. den Hertog)

Het hooi werd met paard en wagen binnengehaald. Tegen het hooi staat een ladder, daar werd een stok doorheen gestoken die aan de achterzijde met een touw en vereende krachten naar beneden getrokken werd zodat het hooi goed bleef liggen. Achter de eerste hooiwagen zit nog een tweede.
(bron: fam. den Hertog)

Arent ter Bork (boerendaggelder woonde op nr. 25) helpt bij de hooibouw. (bron: fam. den Hertog)

De iepen aan de rechterzijde kregen iepziekte en werden gerooid en vervangen door platanen. (jaartal?) (bron: fam. den Hertog)

Piet den Hertog en Jo van de Broek en Katrien Wassenaar + hond Pukkie. Het was een hele goede zomer want de hooiberg is goed gevuld. Het bovenste deel was gevuld met koren (1946?)

Adriana den Hertog-Rosenboom voert de kippen met haar dochters Margo en Geertje. Op de achtergrond zien we de kassen van van Deuren en de boerderij van Wassenaar.
Achter de loopplank ligt een "glijbaan" waar de kruiwagen met mest geleegd werd, waarna dit de schouw in gleed. Met de schouw werd de mest 1x per 2 dagen via de vaarsloot en de tocht naar de "deelllanden" gebracht en op

Margo den Hertog op de bok met Zwarte Wout op weg om de koeien te gaan melken. De koeien werden gemolken met de hand in het land. Altijd op de zelfde volgorde en je had je eigen koeien die je molk. 12 koeien per persoon was wel het maximum.

Margo en Geertje inde tuin met naaimachine en spinnewiel (jaartal rond 1950?) (bron: Adrie den Hertog)

Piet met Marietje den Hertog, dochter van Co en Leentje van RB 1 en de honden.......(bron: Adrie den Hertog)

De Ridderbuurt vanaf de brug op nummer 13 genomen, links het huis van Kraan.

Winter van 1943/44


"De andere (nieuwe) stal"

Jo en Ada Heenk, vriendinnen van Margo en Geertje den Hertog (van de Heuvelweg).

Knecht aan het werk bij de Ka(p)berg. Wie zou dit zijn? Ederveen?
(bron: fam. den Hertog)

Adriana den Hertog-Rosenboom op de fiets. Op de achtergrond zien we het huis van de familie Kraan. (bron: fam. den Hertog)

De moeder van "Zwarte Wout" den Hertog, Geertje van Housselt.
(bron: fam. den Hertog)

Adriana den Hertog-Rosenboom en Wout den Hertog
(bron: Jacob den Hertog)

Rein Mulder als Sinterklaas en Riet Dekker als Zwarte Piet? met Ria en Wout den Hertog op schoot (1963- Bron Ria den Hertog).

Piet en Marie den Hertog met de kinderen Ria, Adrie, Wout en Nellie (baby) den Hertog in 1968 (bron: Adrie den Hertog)

Met Jan en Marjan Wassenaar en Zus Ria zwemmen in "de put" in het boenhok. (Ridderbuurt 13)
(1968-Adrie den Hertog)
Als Ome Jacob uit Brabant op bezoek kwam werden er foto's gemaakt (zelf hadden we geen camera). Dit is op de brug bij oma den Hertog, waarschijnlijk in 1969 (Adrie den Hertog).
Trouwerij van 1 van de buurmeisjes van Kraan. Op de brug van nr. 13 staan we het allemaal te bekijken (vlnr Michael van Deuren, Richard, Erik Hans en Moeder Dekker, Linda Dekker, ?, Belinda Beusekom, "Tante", Oma den Hertog (RB 27A), Wout den Hertog met achter zijn rug mijn moeder, Joop van Halen?, Nellie en Adrie den Hertog op de melkbussen.
(1975?, Adrie den Hertog)

Nellie en Adrie inmiddels wonend op nr. 7 komen zonnebaden bij het fietsenschuurtje (1985)


<<vorige volgende >>

Heeft u foto's van mensen en situaties die plaatsvinden in de Ridderbuurt stuur deze dan via mail of post (Zin In Webdesign, Ruisdaelstraat 43, 2406 TB Alphen aan den Rijn), zodat wij deze op de website kunnen plaatsen. Het is leuk als u bij deze foto's wat meer informatie geeft (wie staan er op/ jaartal?). Bij de foto wordt de naam van de bron vermeld. (evt. inscannen graag op 300 dpi !)

© Stichting Erfgoed de Ridderbuurt

Laatste nieuws

Stichting Erfgoed de Ridderbuurt is opgeheven.


boek De ridderbuurt van voor- tot Achterend

Inmiddels zijn er al 668 foto's op de website geplaatst.
De laatsten door
Fam. Wassenaar RB.17, Fam Zweekhorst
RB 18
en Fam van Deuren RB 9 en Familie Verkley RB 57 en Fam Hoogeboom RB 83 Zie foto-album


Hoeveel bezoekers trekt de website

Zin In Webdesign
<a href="sitemap.htm">Naar de overige pagina's van de website van de Ridderbuurt</a> Deze website is gemaakt t.g.v. de reunie van alle (oud)-bewoners van de Ridderbuurt in Alphen aan den Rijn. Hierin is tevens een deel van de sociale geschieidneis van de buurt vastgelegd in foto's en verhalen. Ridderbuurt, alphen aan den rijn, oudshoorn, draaibrug, voorend, achterend, den hertog, de wit, wassenaar, van beusekom, van der louw, slagter, dekker, van leeuwen